Baka med godis blir mer o mer populärt. Ibland har det en tendens att bli för sött tycker jag när man har godis i kakor. Men dessa kina-godisar/choklad/puffar är inte så söta så de provbakade jag med för någon vecka sedan.
Kinasnittar
100 g smör
1 dl strösocker
1 msk sirap
1 msk vaniljsocker
0,5 dl kakao
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3 dl kina-choklad (gula påsen med de små godisarna är att föredra)
Vispa smör, socker, sirap och vaniljsocker poröst.
Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver i en skål och rör ner i smeten.
Arbeta med händerna till en deg.
Blanda sist ned kinachokladen.
Forma tre längder och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Platta ut längderna något.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader ca 10 min.
Skär i snittar.
Kakan i sig var god med bra chokladsmak och rolig grej med kina-godiset, men jag valde fel påse med kina så jag tog den stora varianten och fick jobba på rätt bra för att få in dem i degen. Jag ska snart provbaka med den gula påsen istället där kina-chokladen är mycket mindre. Jag tror då att det blir lättare både att jobba in godiset i degen och att skära snittar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar