Jag bjöd mina tjejkompisar på en god och enkel pastagratäng i lördags. De verkade, tack o lov, tycka om den - Vilken tur! Jag blev lite orolig när jag förberedde maten - Tänk om de inte tycker om spenat! Hade inte varit kul om de inte hade gjort det. Isak hade nog svimmat om han hade behövt äta :)
Pastagratäng med kyckling, spenat och ricotta
700 g kycklingfilé
salt o peppar
500 g pasta, penne
450 g bladspenat
vitlök
250 g ricottaost
2,5 dl pastavatten
soltorkade tomater
2,5 dl pastavatten
soltorkade tomater
2 dl riven västerbottensost
Stek kycklingköttet i smör tills det fått fin färg och är genomstekt. Salta och peppra
Koka pasta i lättsaltat vatten.
Blanda ner den frysta spenaten när någon minut återstår.
Blanda ner den frysta spenaten när någon minut återstår.
Häll av det mesta av vattnet, spara 2-3 dl i botten av kastrullen.
Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar.
Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar.
Blanda ner kyckling, soltorkade tomater och ricottaost i pastan.
Rör om och fördela den i en smord ugnssäker form.
Rör om och fördela den i en smord ugnssäker form.
Strö över västerbottensost.
Gratinera mitt i ugnen i 225° ca 15 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar