fredag 12 december 2014

Räkor och vitt vin

Efter en god middag sitter jag nu i soffan och ser Svenska Hjältar-galan. Det har precis börjat och jag sitter redan och gråter. Det lär blir många tårar i kväll, lättrörd som jag är. Blir så fascinerad och glad över alla härliga, duktiga, handlingskraftiga och hjälpsamma människor.

Men tillbaka till middagen som var en riktigt god och stark räkgryta med tagliatelle. Leif har alltid sagt att han inte tycker om varma räkor men i dag har jag bevisat att det inte är varma räkor det är fel på utan att det har varit fel på kocken tidigare. Varma räkor är jättegott bara man inte har låtit dem koka.


Räkor och vitt vin är ju en klassiker så självklart öppnade vi en flaska och vi valde ett gott vitt vin med snygg etikett, jag älskar snygga flaskor och/eller etiketter. Illustrationen på etiketten har tagits fram i samarbete med den kända japanska modeillustratören Yoco.

Lite nördfakta om vinet: Petite Faiblesse Sauvignon Blanc doft är ren och aromatisk med inslag av citrus, svartvinbärsblad, nässlor och krusbär. Ett torrt vin med friska toner som passar utmärkt som apéritif och till rätter med fisk och skaldjur. Perfekt även till lättare sallader och bufféer.

Barnen fick också dricka lite extra god och festlig dricka - Bubbliz eftersom vi firade bra betyg. Något som verkligen är värt att fira. Ni kommer väl ihåg att fira lite allt möjligt. Så härligt med lite guldkant på vardagen.

Goda ingredienser blir en god räkgryta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar