Middagsplanerna var julmatsrester men när vi nu hade så fint kött i kylskåpet ändrade vi snabbt planerna och gjorde en festmiddag istället. Vi får väl äta rester på nyårsafton istället :)
Familjefestmiddag
Förrätt
Lax- och räktårta med löjrom
Grönsaker
Prosecco
Varmrätt
Stekt hängmörad entrecôte
Sallad
Amarone-vin
Efterrätt
Chai-te
Tog upp ett fint vin från källaren och dukade med mina älskade Essence-glas |
Stekt entrecôte
Låt köttet ligga framme en timme.
Salta och peppra.
Stek på (ganska) hög värme i ca 2,5 minut på varje sida.
Sen fick de vila i stekpannan med avslagen platta medan vi åt förrätten.
Så här fint kött behöver ska man inte göra så mycket mer med än steka och krydda. Så här gjorde Leif och det blev perfekt!
Fint marmorerade köttbitar |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar