måndag 1 december 2014

Kantarellsås med konjak

Plötsligt händer det!
I dag hade jag slutat jobba, hämtat Ida, lagat mat och ätit innan klockan var fem. Så underbart! Kvällen blir så mycket längre och lugnare när man kommer hem i tid. Bra start på december alltså. Tror ni hela månaden fortsätter lika lyckosamt?!

Väldigt ofta gör jag min smakrika och enkla kantarellostsås, men när jag tillagade rådjur så gjorde jag en kantarellsås med smak av konjak.


Kantarellsås med konjak
kantareller
1 dl konjak
3 dl matlagningsgrädde
1 msk honung
4 msk kantarellfond
0,5 tsk rosmarin (torkad)
vitpeppar
salt

Häll konjak i en kastrull och låt koka på medellåg värme tills vätskan reducerats något.
Tillsätt grädde, honung, fond och kryddor. Låt koka.
Stek kantarellerna, tillsätt till såsen
Smaka av med salt och vitpeppar.

Den här varianten av kantarellsås var minst lika god som min vanliga variant, men den var något krångligare att göra. Men den var inte alls speciellt svår att göra, utan det är mer för att man jämför med den andra såsen som är så otroligt enkel att göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar