söndag 10 mars 2013

Ciderbräserad skinkgryta

Vart försvann den här helgen? Jag som hade så många planer men vi hann inte mycket av det, måste nog inse att man inte hinner hur mycket som helst på en helg :) Fast jag har ju faktiskt hunnit städa lite, baka en del, vara på en trevlig fest, slöa framför tv:n, planera nästa vecka och en del annat också. Så jag for nog känna mig nöjd och redo för en ny vecka. En vecka då tisdag är fullbokad med 3 möten på jobbet och 2 privata möten efter jobbet så då gäller det att klockan går rätt så jag inte missar något :)

Eftersom vi köpte en halv gris av en lokal bonde (närproducerat gillar vi, eller hur?) före jul så har vi en del fläskkött i frysen och i dag var det dags att använda en skinkstek.
Ciderbräserad skinkgryta
600 g färsk skinkstek, picnicbog eller liknande
2 msk soja
olja att steka i
1 msk paprikapulver
1 rödlök i klyftor
1 squash i skivor
3 msk färsk ingefära, riven
1 msk äppelvinäger
2 dl äppelcider
2 dl vatten
1,5 msk kycklingfond
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
200 g sockerärter
1 syrligt äpple, i smala klyftor

Putsa köttet och skär det i strimlor. Lägg över i en plastpåse, häll på soja och marinera i ca 30 min.
Torka av köttet och stek i olja.
Pudra över paprikapulver och lägg över i en stor gryta.
Fräs rödlök, squash och ingefära och lägg över i grytan.
Häll på äppelvinäger, äppelcider, vatten, fond och salt.
Lägg på på lock och sjud i 5 minuter.
Tillsätt sockerärter och äpple. Låt allt bli genomvarmt.
Servera till jasminris.


Det här var en bra vardagsgryta men det var inte en av de godaste vi ätit, men det beror nog på att jag tycker älgkött är godare till grytor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar