onsdag 6 mars 2013

Älgjärpar

Här vaknade vi upp till ett nytt snöoväder. Nu är jag less detta och vill ha sol och takdropp, inte blåst och nysnö. Det behöver inte fyllas på med mer snö, vi har så vi klarar oss och jag är så less att sopa och skrapa bilen när man har bråttom i väg på morgonen. I början av förra veckan var det nästan 10 plusgrader här i Luleå men då var ju vi i Jämtland så då gick jag miste om den solen och värmen. När kommer nästa värmebölja?

I Jämtland blev vi bjudna på goda älgjärpar med en väldigt god whiskysås, som jag såg till att få recepten på.
Älgjärpar
500 g älgfärs
(1 ägg)
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
0,5 dl matlagningsgrädde
0,5 dl ströbröd

Rör ihop färssmeten, forma till 8 järpar
Bryn dem snabbt och låt dem steka klart i ugnen i 5-7 min eller till en innertermp på 60 grader
Servera till whiskysås, kokt potatis och rårörda lingon.


Jag använder inte ägg (pga Isaks äggallergi) och det blir lika bra järpar ändå. Kom ihåg att göra whiskysåsen också för det är den som gör hela rätten, klicka här för att komma till det receptet.

På lördag är det Melodifestival-finalen. Det har ni väl inte missat? Har ni någon favorit i år? Det är ingen jag har fastnat nå speciellt för, det är många som jag tycker är lite små-bra men ingen som sticker ut. Barnen har också många favoriter och kan inte välja endast EN. Vilken tur för då slipper vi ringa och rösta :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar