Kycklingwok
1 kg kycklingfilé
salt, peppar
färsk ingefära
vitlök
chili
2 broccolibuketter
4 morötter
2 paprikor
1 purjolök
1 bit vitkål
1 msk kycklingfond
0,5 dl soja
0,5 dl thaichilisås
2 dl vatten
Skär alla grönsaker och kycklingen i mindre bitar eller strimlor.
Värm olja i en wokpanna, tillsätt lite riven ingefära, vitlök och chili.
Stek kycklingen i omgångar i kryddoljan, salta o peppra. Håll varmt.
Stek grönsakerna i omgångar.
Stek inte grönsakerna för länge utan behåll lite tuggmotstånd.
Blanda ihop kyckling och grönsaker i en stor wokpanna.
Häll i fond, soja, thaichilisås och vatten.
Koka ihop och bli varmt några minuter.
Smaka av med ingefära, vitlök, salt o peppar.
Servera som ensamrätt eller tillsammans med nudlar eller ris.
Smaka av med ingefära, vitlök, salt o peppar.
Servera som ensamrätt eller tillsammans med nudlar eller ris.
Om alla vill ha nudlar så avslutar man med att blanda in nudlar i woken så att de också tar smak av allt gott, men eftersom det var olika önskningar hos oss serverade jag woken som den var. Sedan serverade jag ris och nudlar bredvid och jag kunde äta av bara woken utan extra kolhydrater.
Nu är Ida helt inne på att vi ska ha wok-fredagar istället för taco-fredagar, så jag tolkar det som att jag lyckades med maten. Hon har t.o.m lovat att hjälpa mig att skära alla grönsaker nästa gång.
Kylan håller sig kvar! Jag blev så besviken när jag vaknade och såg att det var minus 27, jag trodde att det skulle hålla sig kring minus 20. Jag hade kunna ge nästan hur mycket som helst för att få stanna hemma och inne i dag. Men sån tur har jag inte!
Jag önskar er en bra måndag och hoppas att ni (och jag) lyckas hålla värmen!