onsdag 16 januari 2019

Dillkräm med västerbottensost

Det känns som jag har jobbat i många långa dagar så jag har hela dagen haft svårt att tro att det bara är onsdag. Jag fortsätter väl att tro/låtsas att det snart är helg och bjuder er på en supergod förrätt som vi åt på nyårsafton. Förbered i morgon och ät på fredag!


Västerbottensdillkräm


Börja med att göra dilloljan!

Dillolja

1dl rapsolja
2 dl dill
citron
1 msk vatten
salt och vitpeppar

Mixa olja och dill med stavmixer.
Tillsätt salt, vitpeppar, pressad citron och vatten, mixa ytterligare lite.
Förvara i glasburk i kylskåpet.

Västerbottensdillkräm

1 dl dillolja
75 g västerbottensost

Mixa dilloljan och västerbottenosten med stavmixer.
Smaka ev av med citron, salt och/eller vitpeppar beroende på hur väl du fick till dilloljan.
Häll upp västerbottensdillkrämen i 4 små glas och ställ in i kylen minst en timme för att stelna.

Garnering och tillbehör

färsk dill
nyskalade räkor
baguette

Garnera med dill och räkor, servera med en skiva baguette.

Tips! Lägg räkorna i överbliven dillolja för att få en god dillsmak på räkorna.


Räkor, dill och västerbottensost - Kan man misslyckas? Nej, verkligen inte. Första gången jag bjöd på detta sa en av gästerna "CG släng er i väggen". CG är Luleås lyxrestaurang, men jag lyckades visst minst lika bra 😀


Den här veckan känns som en typsik januari-vecka. Är det inte svinkallt så snöar det! I måndags snöade det och nu är det minus 20. Jag som har kommit igång så himla bra med att promenera till o från jobbet orkade inte klä på mig en massa i morse utan jag slöade till och tog bilen. Det lär nog bli bil i morgon också för prognosen säger att kylan ska fortsätta. Bara det inte blir bilåkande för många dagar i sträck för då är jag rädd för att jag kommer i från min nya vana med att promenera.

Nu ska jag alldeles strax skjutsa i väg Ida till dansen och göra lite andra ärenden, men sedan ska jag sjunka ner i soffan resten av kvällen. Städa, handla mat och planera kommande resa och middagar det skjuter jag på en dag eller två. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar