Västerbottensdillkräm
Börja med att göra dilloljan!
Dillolja
1dl rapsolja
2 dl dill
citron
1 msk vatten
salt och vitpeppar
Mixa olja och dill med stavmixer.
Tillsätt salt, vitpeppar, pressad citron och vatten, mixa ytterligare lite.
Förvara i glasburk i kylskåpet.
Västerbottensdillkräm
1 dl dillolja
75 g västerbottensost
Mixa dilloljan och västerbottenosten med stavmixer.
Smaka ev av med citron, salt och/eller vitpeppar beroende på hur väl du fick till dilloljan.
Häll upp västerbottensdillkrämen i 4 små glas och ställ in i kylen minst en timme för att stelna.
Garnering och tillbehör
färsk dill
nyskalade räkor
baguette
Garnera med dill och räkor, servera med en skiva baguette.
Tips! Lägg räkorna i överbliven dillolja för att få en god dillsmak på räkorna.
Räkor, dill och västerbottensost - Kan man misslyckas? Nej, verkligen inte. Första gången jag bjöd på detta sa en av gästerna "CG släng er i väggen". CG är Luleås lyxrestaurang, men jag lyckades visst minst lika bra 😀
Den här veckan känns som en typsik januari-vecka. Är det inte svinkallt så snöar det! I måndags snöade det och nu är det minus 20. Jag som har kommit igång så himla bra med att promenera till o från jobbet orkade inte klä på mig en massa i morse utan jag slöade till och tog bilen. Det lär nog bli bil i morgon också för prognosen säger att kylan ska fortsätta. Bara det inte blir bilåkande för många dagar i sträck för då är jag rädd för att jag kommer i från min nya vana med att promenera.
Nu ska jag alldeles strax skjutsa i väg Ida till dansen och göra lite andra ärenden, men sedan ska jag sjunka ner i soffan resten av kvällen. Städa, handla mat och planera kommande resa och middagar det skjuter jag på en dag eller två.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar