I helgen åt vi en jättegod biff stroganoff, inte så mycket kryddor men ändå så smakrik och god.
Biff Stroganoff
1 kg lövbiff
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl tomatpuré
2 msk kalvfond
1,5 msk dijonsenap
4 dl crème fraiche
2 dl grädde
salt, peppar
Finhacka lök och vitlök och skär biffen i strimlor
Stek lök och vitlök på låg värme så de mjuknar, lägg sedan över i gryta.
Stek köttet i omgångar på hög värme, lägg sedan över i grytan.
Tillsätt tomatpuré, fond, senap, crème fraiche och grädde.
Låt allt småputtra i 5-10 minuter.
Jag serverade broccoli och sallad till köttet o såsen och det passade perfekt. Den krämiga goda såsen "fastnade" på broccolin och det blev så himla gott.
Barnen var skeptiska när jag sa att vi skulle äta Biff Stroganoff men sen åt alla med god aptit, så förmodligen låter inte namnet så roligt och aptitretande.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar