Balsamicostek i Crock Pot
1,5 kg stek, t.ex. fransyska
salt, peppar
salt, peppar
1 gul lök
2 lagerblad
1-2 vitlöksklyftor
2,5 dl rött vin
0,75 dl balsamvinäger
4,5 dl köttbuljong
Putsa steken, salta och peppra.
Placera köttet i botten på crock pot- grytan.
Skala och klyfta gullöken och finhacka vitlöken. Lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad.
Häll över rött vin, balsamvinäger och köttbuljong.
Koka på låg temperatur i ca 8 timmar, lite beroende på köttbit.
Ta upp och skiva köttet.
Sila av lite av skyn och koka upp med grädde och crème fraîche till en sås.
Köttet blir så himla mört när det får koka länge på låg temperatur. Om man vill kunna skiva köttbiten får man absolut inte använda en för fin köttbit för då faller köttet sönder som i pulled pork. Har man en bättre köttbit så får man dra ner på tillagningstiden om man inte vill att köttet ska falla isär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar