På lördagens höstfestbuffé bjöd jag på några gamla favoriter men jag provade även några nyheter. Marinerade haricot verts var en nyhet men de lär nog dyka upp fler gånger framöver.
Marinerade haricot verts
250 g haricots verts
vinägrett
1 msk vinäger
1,5 msk vatten
1,5 msk olja
1 tsk fransk senap
1 krm salt
svartpeppar
Blanda samman alla ingredienser till vinägretten.
Koka bönorna nätt och jämnt mjuka.
Lägg bönorna i ett djupt fat.
Häll över vinägrettsåsen medan bönorna är varma.
Låt stå och dra i 1-2 timmar.
Ett gott och enkelt tillbehör på vårt buffébord. Olivia tyckte att de var jättegoda och då tycker hon egentligen inte ens om haricot verts. Det måste kallas bra betyg!
Jag använde fryst haricot verts som jag kokade upp innan jag hällde på vinägretten. Det hade nog blivit lite krispigare (och godare) med färsk haricot verts. Men man tager vad man haver....
Jag använde fryst haricot verts som jag kokade upp innan jag hällde på vinägretten. Det hade nog blivit lite krispigare (och godare) med färsk haricot verts. Men man tager vad man haver....
Himla gott och bra buffétips det där. Jag har ibland haft på hackade rostade hasselnötter också.
SvaraRaderaToppen, tack för påminnelsen - det här ska jag göra till makens 40-års kalas i helgen!