I söndags kokade jag köttgryta i min Crock-pot nästan hela da'n så idag när vi kom hem trötta och hungriga var det bara att värma på den samtidigt som potatisen kokade. Eftersom vi har mycket kött både av älg och gris så gjorde jag en gryta med båda köttsorterna.
Fläsk- och älggryta med rödvin
5 hg grytbitar av gris
5 hg grytbitar av älg
4-5 dl vin
3 dl vatten
3 msk viltfond2 tsk timjan
kantareller2-3 dl grädde
minimorötter
broccolisalt, peppar
Tillsätt vin, vatten, fond och timjan.
Låt koka drygt 1 timme på spisen eller på låg temperatur i 6-7 timmar om du använder Crock Pot.
Fyll på med vin och vatten om det behövs.
Tillsätt grädde, minimorötter och broccoli. Koka tills grönsakerna är mjuka.
Smaka av med salt och peppar.
Ida valde potatis, självklart valde hon ett hjärta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar