Igår när Ida var redo med packad väska
för att sova hos mormor och morfar.
Kexchokladpaj
3 st kexchoklad à 55 g
4 msk smält margarin
150 g mörk choklad
4 msk vispgrädde
3 äggulor
1 tsk vaniljsocker
Krossa kexchokladen i matberedare.
Blanda ner det smälta margarinet och rör om.
Häll smeten i en smord pajform ca 20 cm i diameter och platta till.
Grädda i 175 grader i 8 min.
Låt svalna.
Smält chokladen och blanda ned grädden.
Rör ner vaniljsockret och äggulorna.
Låt svalna en stund.
Bred över pajskalet.
Låt stå kallt i kylen i 4 timmar.
Servera med bär och grädde eller vaniljglass.
Vilken godispaj! Tycker man om choklad tycker man om det här och jag tycker om choklad så jag tyckte om det här. Använd inte en för stor pajform för då blir det en väldigt platt paj. Min form är 19 cm i diameter och pajen blev ändå ganska platt.
Pajen ser väldigt god ut! Var har du köpt porslinsskålen som du har glasspaketet i?
SvaraRaderamvh en läsare
Porslinsskålen som passar perfekt till Carte D'Or-glass är några år gammal. Man skulle skicka in ett antal streckkoder för att få den fina skålen. Det blir så mycket finare när man slipper se ett fult glasspaket.
SvaraRadera