lördag 10 oktober 2009

Italiensk pastasallad

Till fredag-middag vill jag äta nå gott och mysigt, dessutom måste det gå fort att laga eftersom det är en vanlig arbetsdag och jag oftast kommer hem trött och hungrig efter kl.17. I går gjorde jag en italiensk pastasallad med bara godsaker i. Till det åt vi färdiggrillad kyckling, färdigbakad baguette och brieost.

Italiensk pastasallad
2-3 hg pasta
0,25-0,5 burk pesto (à 185 g)
0,5 burk soltorkade tomater (à 240 g)
2 bollar mozzarella
50 g ruccola, babyspenat eller blandsallad
gröna och svarta oliver
salt o peppar

Koka pastan. Häll bort vattnet och blanda sedan ner peston i pastan.
Skär tomaterna och mozzarellan i mindre bitar. Blanda ner i pastan tillsammans med sallad och oliver.
Krydda med salt och svartpeppar.

En jättegod sallad som gick fort att blanda ihop till en festlig fredagsmiddag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar