Nu händer det saker i källaren och jag har hunnit göra lite i trädgården. Skönt! Man skulle ha en barnflicka och en hantverkare här lite oftare.
Varm kantarellsallad
1 stort syrligt äpple
1 rödlök
300 gr kantareller
2 msk smör
100 gr Västerbottensost
1 påse babyspenat (80 gr)
2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
Kärna ur och skiva äpplet. Skala och klyfta löken.
Ansa och sköj kantarellerna, stek dem tills all vätska försvunnit.
Tillsätt smör och stek ytterligare ca 3 min.
Blanda ner lök och äpple. Stek ca 3 min under omrörning.
Vänd ner spenaten och till sist osten. Salta och peppra.
Servera genast!
Vi åt kantarellsalladen till grillat älgkött och rotsaker i ugn. Det var ett riktigt gott tillbehör, t.o.m. Leif som inte brukar tycka om svamp berömde salladen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar