torsdag 15 oktober 2009

Äggfria äppelrutor

Idag har jag också varit hemma med en sjuk Ida, men hon verkar vara på bättringsväg så jag hoppas det inte är nån "2-veckors-sjuka" den här gången. På lördag ska Isak ha mer kalas så idag bakade jag äggfria kakor.


Äggfria äppelrutor
Kaka:
8 dl vetemjöl
4 dl socker
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
3 dl mjölk
100 g margarin
Äpple-och havreströssel:
100 g margarin
2 dl havregryn
2 dl socker
1,5 msk kanel
4 dl äpplen

Smält margarinet.
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt margarinet och mjölken.
Rör om och häll upp i långpanna.
Skala och riv äpplena. Smält margarinet.
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt margarin och rivna äpplen.
Bred ut över den ogräddade kakan.
Grädda mitt i ugnen i 175-200 grader i 20-30 minuter.

De här blev jättegoda och saftiga. Äggallergikern Isak tyckte också om dem.

2 kommentarer:

  1. Perfekt med äggfritt, det händer ju ibland att man måste hitta på något utan ägg.

    SvaraRadera
  2. Kakan blev bättre än jag hade hoppats på. Det är så kul när ens experiment fungerar.

    SvaraRadera