lördag 28 juni 2014

Mat och kakor

I dag premiäråt vi middag på vår altan. 
Så härligt - både med en stor altan (som snart är klar) och solen och halvvärmen.

Leif grillade några bitar gravad lax och jag gjorde en krämig och god potatissallad, som vi åt tillsammans med ärtskott, tomater och citron. En härlig och god middag helt enkelt!


Tidigare under dagen bakade jag två sorters kakor till Idas släkt-kalas som ska innehålla 7 sorters kakor. Fyller man 7 år den 7/7 så är det klart att det ska vara mycket 7:or på kalaset, eller hur?

Dels gjorde jag brysselkex där jag ristade in en sjua med karamellfärg och dels gjorde jag mördegskakor med en inbakad sjua. Brysselkexen var definitivt enklare att göra. Ni skulle bara veta vilket pyssel det var att försöka få till en sjua i kak-rullen. Men mer om det senare :)


Nu börjar det kännas att jag vaknade redan vid fem i morse. Jag hoppas på sovmorgon i morgon, för sen är det måndag igen och då vet vi att jag vaknar tidigt (mitt i natten) av att Leif kliver upp och åker iväg till jobbet. Jag ska alldeles strax gå o sova, tänkte bara vänta in att Leif kommer hem med Isak som har varit på "fotbolls-disco" i Piteå. Spännande att höra hur killarna har haft det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar