måndag 23 mars 2015

Mugcake - kladdkaka i mikro mjölk- och äggfri

Efter middagen igår blev jag så sötsugen (som alltid när jag är sjuk och tycker synd om mig själv) men pga febern orkade jag inte börja baka nå avancerat. Istället gjorde jag en snabb-bakad kladdkaka i mikron (mugcake). Farligt enkelt! Jag har gjort mugcake tidigare men den innehöll ägg och då kunde inte Isak smaka.

Nu var det dags att testa ett äggfritt recept och det blev minst lika gott som varianten med ägg.


Mugcake - kladdkaka i mikro mjölk- och äggfri 1portion
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
2-2,5 msk kakao
2 msk rapsolja
3 msk vatten

Blanda alla torra ingredienser i en mugg.
Rör ner olja och vatten.
Rör till en jämn smet.
Grädda på full effekt i mikron i 1-2 minuter.

Håll koll på tiden, för det varierar mellan olika mikrovågsugnar, vilken typ av mugg man använder och hur kladdig man vill ha kakan. Det här blir en ganska stor portion, jag gjorde dubbel sats som jag istället delade upp i tre muggar. Det blev perfekt på söndagkvällen till hockeyn. Vi åt den precis som den var ur muggen, vill man kan man garnera med grädde och bär. Eller så kan man piffa till den genom att finhacka choklad och tillsätta till smeten.

Den fick toppbetyg av både Ida och Isak. Jag blir så glad när jag bakar äggfritt och det blir lika bra som när jag använder ägg.

Kladdkakesmet på väg in i mikron.
Kladdkaka färdig på nån minut.

10 kommentarer:

 1. Jättegod! Bara lite för mörk för min smak dock, nästa gång ska jag ta mindre kakao! Tack så mycket!

  SvaraRadera
 2. Jättegod,halverade dock sockret då jag inte gillar så sött, och la till en gnutta bakpulver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Perfekt med mindre socker. Det ska jag tipsa barnen om för de brukar använda det här receptet lite då o då.

   Radera
 3. Jag ska prova nu och se om det blir gott, Spännande

  SvaraRadera
 4. Funkar aldrig för mig 🥺🥺

  SvaraRadera
 5. Doua Ibrahim7 maj 2022 18:17

  Funkar aldrig för mig 🥺🥺🥺

  SvaraRadera
 6. Jag är en lyckligt gift kvinna med ett barn, mina söner heter Felix, jag gifte mig med min man man Ivan i mer än fyra år i äktenskap, vi hade gräl, bråk och oenighet mycket tid, men jag älskar honom fortfarande och jag är villig att göra allt för att få honom att älska mig på samma sätt. Jag träffar en man online konsultation som verkligen har varit till god hjälp för mig att se till att min man man är trogen och inte otrogen mot mig, jag gjorde en kärleksförtrollningsbön för att hålla min man att älska bara mig och jag älskar honom på samma sätt.
  Innan under våra första två år av äktenskap gjorde min man mig riktigt förbannad, eftersom han alltid sökte efter en annan relation/kärlek med andra kvinnor, jag har tolererat detta dåliga uppförande från honom i mer än två år, jag klagar till min vän som vi arbetar på samma jobbkontor, och hon råder att jag hellre kontaktar kommunikationen med den här kärleksförtrollningen som heter Dr.Oduduwa från Sahara Africana nation, jag kommunicerade med Oduduwa och jag berättade för honom allt om mina relationsproblem med min man är alltid otrogen mot mig och går efter andra kvinnor i samma stad som vi bor i. så han gav mig alla instruktioner och hur man utför en kärleksförtrollning för att skärpa vår kärlek. Jag följde noggrant alla Dr.Oduduwa instruktioner och fram till idag är min man mer omtänksam, kärleksfull och trogen mig. Jag är väldigt glad eftersom jag inte hade kunnat göra det här utan hjälp av en stor kärleksförtrollare Oduduwa. Jag rekommenderar starkt hans tjänst till alla som går igenom liknande relations- eller äktenskapsproblem, som,
  kärlekstrollform för att få tag i en mans hjärta för alltid
  kärlek stava charm att ta med bac ex
  äktenskap spell att vara trogen och engagerad kärlek partner
  hur man hittar en sann kärleksrelation (talisman kärleksring)
  uppbrottsbesvärjelse
  hur du får ditt ex att älska att ångra att du lämnade dig för en annan
  hur man återställer förlorad kärlek och tillit till ett förhållande.
  och mycket mer äktenskapskrislösning är tillgänglig genom att kontakta Dr.oduduwa onlinekonsultation via e-post eller telefonkommunikation.
  WhatsApp; +2349129715420 https://wa.link/q5f107
  dr.oduduwaspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera