måndag 9 juni 2014

Choklad- och smördegsnurror

Då kickar vi igång sista skol- och jobbarveckan. Tyvärr startar den med en huvudvärk from hell. Varje litet gupp och spricka i vägen när jag cyklade i morse var en pina jag inte trodde jag skulle överleva. Jag är van denna spänningshuvudvärk som kommer från rygg och nacke, men det här var värre än på länge. Tack vare en stor dos värktabletter börjar den nu släppa en aning, men är inte helt borta.

Nu när det är så synd om mig måste jag nog trösta mig med lite choklad. Det bästa som finns! På tal om choklad så har jag inte gett er receptet på denna enkla kaka med choklad och smördeg.


Choklad- och smördegsnurror
1 rulle smördeg
1 paket philadelphia Marabou

Rulla ut smördegen.
Bred på nästan hela paketet philadelphia-ost.
Rulla ihop smördegen igen. 
För fler och mindre kakor rullar du längs långsidan 
och för färre men något större kakor rullar du från kortsidan.
Lägg rullen i kylen i ca 10 minuter.
Skär i skivor och lägg på plåt.
Grädda i 220 grader ca 10 minuter.

Dessa kakor skar jag upp och gräddade när det var dags för efterrätt och gästerna blev imponerade över att jag "live-bakade" och bjöd på nybakat. Det var inga konstigheter och tog inte speciellt lång tid eftersom jag hade förberett rullen och bara behövde skära upp och grädda när det var dags att äta.


Isak tyckte att de var jättegoda och smakade som munkar. Jag tyckte nog att det var för lite chokladsmak för att vara perfekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar