onsdag 1 februari 2017

Kokos- och havrekakor med noblesse

Eftersom jag undviker vetemjöl och socker numera så blir det inte så mycket bakat. Men ibland kan jag inte låta bli att baka eftersom jag tycker det är så kul och så avslappnande. Det svåra då är att låta bli att äta godsakerna. En smakbit tar jag dock alltid så att jag kan ge er ett omdöme.

Det var kanonrea på Noblesse när jag var o handlade så jag kunde inte låta bli att köpa några paket. Goda att äta och goda i bakning.


Kokos- och havrekakor med noblesse

2 dl havregryn ev. glutenfritt
2 dl kokos
1 dl socker
175 gr smör
noblesse

Smält smöret.
Blanda havregryn, kokos och socker.
Rör ner smöret och blanda ihop.
Häll smeten i ca 20 folieformar.
Sätt in i mitten av ugnen i 175 grader ca 10-12 minuter.
Ta ut plåten och lägg en noblesse i varje form.

Både havre och kokos är favoritsmaker i kakor så det här blev en god blandning tillsammans med chokladen på toppen.

Vill du baka glutenfritt är detta perfekt också, då är det bara att köpa glutenfritt havregryn. Kom även ihåg att läsa innehållsdeklarationen på Noblesse för det händer ju att de ändrar ingredienser i produkter.

Fyllda aluminiumformar innan gräddning.

Eftersom Ida hade så ont i halsen och halsmandlarna var jättesvullna ringde jag hälsocentralen för att få göra ett halsprov, trots att det var första sjukdagen i den här omgången. Och tyvärr hade jag rätt - Det var halsfluss. Så nu är det Kåvepenin som gäller 3 ggr/dag i 10 dagar och vi hoppas på snabbt tillfrisknande. Glass-token Ida som kan äta hur mycket glass som helst vill inte ens ha glass idag. Jag tror aldrig att det har hänt förut att hon har tackat nej till glass. Lill-stackarn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar