Planen var att åka till Ikea 10 augusti men det kom ett brutet ben emellan. Men nu när både rullstol och kryckor, i stort sett är kastade kommer vi äntligen i väg. Som vi har längtat! Framför allt Ida som ska handla till sitt nya rum som blev färdigt i augusti.
Medan vi är på roadtrip till Haparanda och Ikea tänkte jag bjuda er på receptet från gårdagens goda kycklingmiddag.
Whiskykyckling
1 kg kycklingfiléer
salt och svartpeppar
Whiskysås
3 dl vispgrädde
0,5 dl whisky
0,5 dl kinesisk soja
Garnering
cocktailtomater
lite persilja
Skär kycklingfiléerna i bitar. Stek bitarna, salta o peppra.
Lägg kycklingen en ugnsform.
Blanda ihop grädde, whisky och soja och häll över kycklingen i formen.
Tillaga i 200 grader i ca 25 min.
Halvera cocktailtomaterna och lägg dem i formen när den tas ut ur ugnen. Strö på lite persilja.
Servera till ugnsrostad potatis och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar