Det är en hel del pyssel med den här pytten men det är så värt det. Eftersom vi var så många som skulle äta så stekte jag alla rotsaker kvällen innan och sedan värmde jag på dem i ugnen, 200 grader i ca 10 minuter när vi skulle äta. Det var himla smidigt och perfekt för mig som älskar att förbereda saker.
Rotfruktspytt
3 stora morötter
1 palsternacka
1 kålrot
1 rotselleri
1 gul lök
3 potatisar
Skala morötter, palsternacka, kålrot, rotselleri. lök och potatis, skär i små tärningar.
Stek var för sig i stekpanna tills de fått fin färg och är klara. Salta.
Blanda ihop alla sorter och värm på inför servering.
Jag var lite slö när jag skar potatisen och orkade inte göra så små bitar men det fick jag äta upp sedan. För ju större bitar man har desto längre tid tar det att råsteka dem. Det ska jag komma ihåg nästa gång!
Det är inte så noga med måtten, det jag skrev dit var mest bara för att veta ungefär hur mycket som behövs för 4-6 personer, lite beroende på vad som serveras till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar