fredag 8 november 2019

Bountybitar - sockerfria och supergoda

Imorgon är det dags för lördagsgodis och jag väljer min nya favorit. Alltså dessa är så goda! Mörk mild och krämig choklad tillsammans med kokos. Ni hör väl?

Det här kommer bli årets julgodis hos oss. Vi brukar göra bountybollar varje år men den här varianten är nog snäppet godare och så mycket nyttigare när den är både utan sirap och socker. Många blir skeptiska när de hör att det är sockerfritt, men bli inte det utan testa istället.


Bountybitar - sockerfria och supergoda

25 g smör 
1 dl grädde
drygt 1 dl kokosflingor
100 g (sockerfri) mörk choklad

Smält fettet.
Blanda i grädde och kokosflingor.
Ställ bort från plattan och låt svalna.
Smält chokladen i vattenbad och vänd i kokosröran.
Bred ut i form och ställ i frysen i ca 30 minuter.
Ta ut och skär i portionsbitar.
Förvara i kylen.


Kokosfett istället för smör borde också bli gott för att förstärka kokossmaken. Jag använde en sockerfri mörk choklad, men om det är ok med lite socker så kan man välja en riktigt mörk choklad gärna över 70%.


Jag har precis kommit hem från jobbet och nu är det lite snabba ryck som gäller för om en timme knackar gästerna på dörren och till dess vill jag vara klar med åtminstone drinktilltugget. Eftersom jag gillar att ha saker o ting förberedda så hoppas jag att jag även är klar med lite till varmrätten. Så jag kan sitta ner och njuta lite av bubblet och snacket med gästerna.

Ha en underbar fredagkväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar