fredag 26 juli 2019

Knäckig rabarberpaj

Jag har smugit ut på altanen och sitter med min första kopp te och njuter av den i skuggan. Älskar dessa sommarmorgnar då man helst sitter i skuggan och det är ändå kanonvarmt. Vilka dagar vi har nu! Jag älskar dem, nu njuter jag på riktigt trots att jag gnäller lite mitt på da'n för det är så himla varmt. 

Vill ni äta nå sött o gott i sommarvärmen så kan jag tipsa om den här knäckiga rabarberpajen som jag bjöd på när jag fyllde år. Nu var det ett bra tag sedan jag åt den senast för oftast gör jag min favoritpaj med bland annat kokos och smak av kardemumma. Men nu var det dags och den var lika god som jag kom ihåg.


Knäckig rabarberpaj

500 g rabarber
Knäckig rabarbersmet
150 g smör
0,5 dl sirap
1 dl vispgrädde
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
3 dl havregryn
2 dl strösocker

Skär rabarbern i 2 cm stora bitar. Lägg dem i botten på en pajform.
Smält smör, sirap och grädde i en kastrull. 
Ta bort kastrullen från plattan.
Blanda ner mjöl, havregryn, bakpulver och socker i den varma smeten i kastrullen.
Bred röran över rabarbern och grädda i ca 25-30 minuter i 175°, eller tills ytan fått fin färg och känns lite knäckig.


Den söta smeten passar perfekt till den sura rabarbern. A perfect match! Blir det mer sommar än rabarberpaj? Äter ni det nånsin på vintern? Trots att jag fryser ner rabarber så tar jag aldrig upp det för att göra rabarberpaj, nej på vintern gör jag andra pajer med t.ex. äpplen.

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Den är god. Måste nog göra en till medan vi har färsk rabarber.

      Radera