Istället för kavring använde jag proteinbröd med få kolhydrater och det blev verkligen supergott. Blir så glad då jag hittar bra alternativ med få kolhydrater.
Matjessilltårta i glas
1 burk matjessill i bit (à ca 200 g)
1 liten rödlök
1 dl finskuren gräslök
3 dl gräddfil
0,5 dl crème fraiche
1 msk finrivet citronskal
0,5 dl små kapris
0,5 krm svartpeppar
rädisor och dill till garnering
Garnering
ca 2 skivor kavring eller proteinbröd för lågkolhydratkost
smör
rädisor
citron
dill
Mixa kavringen i en matberedare.
Stek smulet på medelvärme i smör 5–10 minuter, tills det är gyllene.
Häll av och hacka sillen.
Skala, dela och finhacka löken och gräslöken.
Blanda sill, lök, gräslök, gräddfil, crème fraiche, citronskal, kapris och svartpeppar.
Fördela röran i glas.
Strö över kavringssmulet vid servering.
Garnera med tunt skurna rädisor, citron och dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar