Choklad- och hallongrottor
200 g smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 dl kakao
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
1 dl hallonsylt
Vispa matfett, socker och vaniljsocker vitt och poröst.
Tillsätt kakao, vetemjöl och bakpulver. Arbeta snabbt samman till en slät deg.
Forma degen till en rulle på mjölad arbetsbänk och dela den i 30 jämnstora bitar.
Lägg i småbrödsformar.
Tryck en fördjupning i varje degbit och lägg en liten klick hallonsylt i varje.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader 12–15 minuter.
Jag rullar till en lång rulle med ungefär samma diameter som småbrödsformarna, sedan skär jag dem i lagom bitar och lägger i formarna. Jag struntar alltså i rull-momentet som ofta ingår i när man gör hallongrottor och liknande. Varför först rulla till bollar och sen göra en fördjupning till sylten som också innebär att man plattar till bollen något? Där sparar jag in en massa tid och tråkigt jobb och det blev ingen skillnad på slutresultatet.
Hallon och choklad är en himla god kombination men det kändes ändå lite konstigt/annorlunda att det smakade choklad då det ser ut som en hallongrotta. Men alla jag har bjudit har tyckt om det!
Vilken mysig ledig dag jag hade i går och jag hann precis lagom mycket på min att-göra-lista utan att stressa. Sen avslutade vi dagen med middagsgäster och vi bjöd på grillat och rabarberpaj. Ett bra avslut på en bra dag.
Nu är det två dagars jobb innan det är helg och ledigt igen och den här helgen innebär en hel del fotboll eftersom Isak har cup. Ska bli kul att se några matcher...äntligen, de har haft många långväga bortamatcher som jag inte har varit på och de två hemmamatcher de har haft har jag missat pga kalas båda gångerna.
Hallon och choklad är en himla god kombination men det kändes ändå lite konstigt/annorlunda att det smakade choklad då det ser ut som en hallongrotta. Men alla jag har bjudit har tyckt om det!
Lägg bitar i småbrödsformar |
Gör en fördjupning i varje bit |
Fyll varje hål med hallonsylt |
Efter 12-15 minuter i ugnen har du en massa goda kakor. |
Inte ser man att jag aldrig rullade bitarna till bollar, eller hur? |
Vilken mysig ledig dag jag hade i går och jag hann precis lagom mycket på min att-göra-lista utan att stressa. Sen avslutade vi dagen med middagsgäster och vi bjöd på grillat och rabarberpaj. Ett bra avslut på en bra dag.
Nu är det två dagars jobb innan det är helg och ledigt igen och den här helgen innebär en hel del fotboll eftersom Isak har cup. Ska bli kul att se några matcher...äntligen, de har haft många långväga bortamatcher som jag inte har varit på och de två hemmamatcher de har haft har jag missat pga kalas båda gångerna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar