Pestobiffar med mozzarella
1 kg köttfärs
4 msk röd pesto
1 msk sambal oelek
1 msk basilika
0,75 dl vatten
1 ask små mozzarellabollar
salt o peppar
Blanda ihop köttfärs, pesto, sambal, basilika och vatten.
Smaka av med lite salt och peppar.
Forma till biffar runt en mozzarellaboll.
Stek några minuter på varje sida.
Leif stekte biffarna i stekpanna och se'n fick de stå i 150 graders ugnsvärme och bli klara medan jag gjorde sås, sallad och dukade.
Enklaste sättet att göra en brunsås! Man slipper krångla med redning, utan kokar bara ihop allt på en gång, låter koka ett tag och sen är det klart.
Brunsås
2,5 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1,5 msk kalvfond
1 msk soja
salt och peppar
Vispa ihop allt i en kastrull och koka upp.
Låt puttra 5 min och smaka av med salt och peppar.
Enklaste sättet att göra en brunsås! Man slipper krångla med redning, utan kokar bara ihop allt på en gång, låter koka ett tag och sen är det klart.
Firade lördagskvällslugnet med ett glas rödvin till de goda biffarna. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar