fredag 30 september 2016

Gurksnittar med gravlax och pepparrotskräm

Fredag, men ingen vanlig fredag! 
Vi tar en långhelg i Stockholm med shopping, god mat och avkoppling. Jag hoppas på en riktig feel-good-helg efter en otrolig stressig början på hösten som toppats av en förkylning nu i veckan. 

För er som är hemma och planerar något gott till fredagsdrinken måste jag tipsa om dessa fräscha snittar. Jag älskar både att göra och äta snittar/drinktilltugg och självklart kan man göra godsaker även om man undviker kolhydrater. Till exempel gurkskivor är perfekt att använda som bas till olika röror.


Gurksnittar med gravlax och pepparrotskräm

100 g cream cheese
1,5-2 msk pepparrotsvisp
1,5 msk vispgrädde
gurka
100 g gravad lax i skivor
1 tsk rosépeppar
färska örter eller citronskal

Vispa ihop cream cheese, pepparrotsvisp och grädde med elvisp i en bunke.
Skär gurkan i lite bredare skivor.
Ta ut lite av det vattniga i mitten (kärnorna) så att det blir en grop.
Klicka ostkrämen i gropen.
Toppa med laxskivor.
Garnera ev. med rosépeppar och örter/citronskal.

Jättegott och fräscht tilltugg. Allt blir så mycket fräschare när man undviker kolhydrater och har ett grönsakstillbehör istället. Kommer ni prova dem till fredagsdrinken ikväll, eller? Själv kommer jag äta på restaurang Grill.

Gröp ur en grop i de breda gurkskivorna
Klicka på ostkräm och gravlaxskivor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar