Krämig chili-kyckling
1 kg kycklingfiléer
1 paprika
1 bit purjolök
3 tsk sambal oelek
1 dl thaichilisås
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
salt, peppar
Skär kycklingen och paprikan i mindre bitar och strimla purjolöken.
Bryn kycklingen, salta och peppra. Lägg i en gryta.
Bryn purjolök och paprika. Tillsätt i grytan
Rör ner crème fraiche, grädde, thaichilisås och sambal oelek i grytan.
Låt sjuda några minuter.
Smaka av med salt.
Det här är en kanongod gryta med perfekt styrka och krämig konsistens. Jag åt sallad och ugnsstekt broccoli till grytan, men serverade även klyftpotatis för de som ville ha det. En toppen-middag!
Jättegod kycklingrätt som vi åt igår kväll. Tack för inspirationen när ens egen matfantasi tryter!
SvaraRaderaKul att ni gillade den och jätteroligt att jag kan inspirera!
Radera