I dag gällde det att få middagen på borden inom en halvtimme från det att vi kom hem. Vilken tur att vi hade färdigstrimlad julskinka i frysen. Och vilken tur att jag kom ihåg att ta upp den från frysen i morse.
Pasta- och skinkgratäng med tomater
500 g pasta
400 g skinka
2 burkar krossade tomater
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
svartpeppar
riven ost
Koka pastan ca 2 minuter kortare tid än förpackningens anvisningar.
Rör ihop tomater, grädde och kryddor.
Blanda ihop pasta, skinka och tomatsås i en ugnsform.
Strö ost över.
Gratinera i 225 grader i ca 15 minuter.
God och enkel vardagsmat. På ett enkelt sätt fixar man mat till många, efter middagen kunde jag dessutom frysa ner några matlådor. Perfekt! Anledningen att man inte kokar klart pastan är att den sen ska in i ugnen och tillagas ett tag till och överkokt pasta blir ingen glad av. Skulle jag ha tänkt till lite mer hade jag kryddat tomatsåsen med en av mina favoritkryddor - basilika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar