Då var det söndag igen och helgen har gått alldeles för fort som vanligt.
I fredags var det återigen dags för mig att luta mig tillbaka och se på när Olivia fixade en lyxmiddag åt oss. Och ännu en gång visade hon vad de har lärt sig på skolans hemkunskap. Jag kommer inte ihåg att vi fick göra så mycket gott på min tid, men det var ju evigheter sen
Club sandwich
kycklingfiléer
salt, peppar, paprikapulver
salt, peppar, paprikapulver
bacon
sallad
tomat
crème fraiche tomat o basilika
skivad fralla
Stek kycklingfiléerna (om de är stora kan du halvera dem först) i stekpanna så det får färg.
Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
Sätt dem sedan i en ugnsform och låt de bli klara i ugn i 200 grader.
Under tiden kycklingen är i ugnen steker du bacon.
Vill du så går det bra att steka dem högst upp i ugnen ca 10 minuter samtidigt som kycklingen är där.
Låt baconet sedan rinna av på hushållspapper.
Skölj salladsbladen och lägg upp på fat.
Skölj och skiva tomaterna, lägg upp på fat.
När kycklingen är genomstekt tar du ut dem ur ugnen och skivar dem i fina sneda bitar.
Rosta brödskivorna i ugnen (inget smör behövs).
Dela dem sedan på diagonalen så att det blir trekanter.
Ställ fram allt och alla får göra sin egen Club Sandwich.
Ställ fram allt och alla får göra sin egen Club Sandwich.
"Smöra" en brödskiva med mycket crème fraiche,
lägg på salladsblad, tomatskivor, kycklingskivor, bacon och
avsluta med ett till bröd "smörat" med crème fraiche.
lägg på salladsblad, tomatskivor, kycklingskivor, bacon och
avsluta med ett till bröd "smörat" med crème fraiche.
Ät och njut!
Perfekt fredagsmysmat. Det här kommer vi äta fler gånger, så enkelt men ändå så gott. Vill man kan man göra klart alla sandwichs men jag tycker det är lite småmysigt att alla får plocka och göra sina egna. Självklart kan man välja en annan smak på crème fraichen, men jag tycker den här smaken är jättegod.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar