Förra veckan gjorde jag mugcake för första gången men det har blivit några fler gånger sen dess för att vidareutveckla receptet. Senaste gången var i dag då jag bjöd arbetskompisarna på denna goda kladdkaka som inte kräver någon ugn.
Mugcake - kladdkaka i micro
4 msk vetemjöl
4 msk strösocker
3 msk kakao
1 ägg
2 msk mjölk
4 msk olja
(25 g hackad choklad t.ex. mintkrisp)
(25 g hackad choklad t.ex. mintkrisp)
Blanda alla torra ingredienser.
Rör sedan i ägget, mjölken och oljan.
Blanda ev. ner hackad choklad.
Blanda med en slickepott.
Häll upp i 2-4 muggar.
Blanda ev. ner hackad choklad.
Blanda med en slickepott.
Häll upp i 2-4 muggar.
Micra alla muggar tillsammans ca 1,5-2 minuter
eller var för sig 30-60 sekunder.
eller var för sig 30-60 sekunder.
Ju mindre tid desto kladdigare kaka.
Testa med en sked och sätt ev. in en liten stund till om det behövs.
Testa med en sked och sätt ev. in en liten stund till om det behövs.
Servera kakan som den är eller med grädde och bär.
Hur enkelt som helst eftersom man bara rör ihop alla ingredienser, inget vispande alls. Alldeles för enkelt. Hur ska man nu kunna stå emot när chokladsuget sätter in?! Jag är inte så mycket för grädde så jag serverar kakan som den är för det är ju chokladen jag vill åt. Ni som känner mig förstår att jag använde choklad med mintsmak i, men det är säkert gott att använda Marabou Apelsinkrokant också.
På jobbet har vi ingen spis (oj, vad ofta jag saknar en) så det var extra kul att bjuda jobbarkompisarna på nybakad kaka. Så oväntat!
Rör ihop alla ingredienser med en slickepott |
Den här bilden togs första gången jag gjorde denna kaka. Nu har jag lärt mig att man inte ska använda så stora muggar |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar