lördag 22 februari 2014

Chicken red curry

Det verkar vara ett härligt väder ute och jag ska försöka mig på en kort promenad till affären idag. Efter att ha legat i soffan mest hela veckan känner jag att jag måste försöka få tillbaka lite ork. Lite ljus och frisk luft hjälper nog till en aning…hoppas jag. Vi läste om influensa-symptom igårkväll och Isak småskrattade hela tiden för allt stämde in på oss. Det som är mindre roligt att läsa är att man ofta känner sig trött i 2-3 veckor efter febern har försvunnit. Vi som har sportlov om en vecka.

Trots sjukstugan här hemma försökte vi oss på en lite mysigare och godare familjemiddag i går med thailändsk mat.


Chicken red curry
1 kg kycklingfilé 
salt o peppar
fryst broccoli
frysta minimorötter
1 vitlöksklyfta
1 burk kokosmjölk
1-2 dl vatten eller 1 burk kokosmjölk
1 msk röd currypasta 
1,5 msk kycklingfond

Skär kycklingfilén i mindre bitar eller strimla den. 
Stek dem i olja i stekpanna. Salta och peppra.
Krydda med currypasta och pressa i vitlöken. 
Rör om. 
Häll i kokosmjölk och kycklingfond. 
Koka upp.
Lägg i fryst broccoli och frysta minimorötter.
Låt puttra 15-20 min tills grönsakerna är mjuka, rör om då och då. 
Servera med jasminris.

Mmmm så gott, var det inte bara jag som sa runt bordet. Jag hade bara en burk kokosmjölk hemma så jag fick dryga ut såsen med vatten och det gick bra men det hade kanske blivit snäppet godare och krämigare med en till burk kokosmjölk och struntat i vattnet. Smaka av med röd currypasta tills du får den styrka du vill ha. Tänk på att riset tar bort mycket av styrkan.

Jag tycker det är perfekt att ha olika frysta grönsaker i frysen och sen slänga ner en näve i grytor. Just broccoli och minimorötter är mina favoriter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar