Trots sjukstugan här hemma försökte vi oss på en lite mysigare och godare familjemiddag i går med thailändsk mat.
salt o peppar
fryst broccoli
frysta minimorötter
1 vitlöksklyfta
1 burk kokosmjölk
1-2 dl vatten eller 1 burk kokosmjölk
1 msk röd currypasta
1,5 msk kycklingfond
Skär kycklingfilén i mindre bitar eller strimla den.
Stek dem i olja i stekpanna. Salta och peppra.
Krydda med currypasta och pressa i vitlöken.
Rör om.
Häll i kokosmjölk och kycklingfond.
Koka upp.
Lägg i fryst broccoli och frysta minimorötter.
Låt puttra 15-20 min tills grönsakerna är mjuka, rör om då och då.
Servera med jasminris.
Mmmm så gott, var det inte bara jag som sa runt bordet. Jag hade bara en burk kokosmjölk hemma så jag fick dryga ut såsen med vatten och det gick bra men det hade kanske blivit snäppet godare och krämigare med en till burk kokosmjölk och struntat i vattnet. Smaka av med röd currypasta tills du får den styrka du vill ha. Tänk på att riset tar bort mycket av styrkan.
Jag tycker det är perfekt att ha olika frysta grönsaker i frysen och sen slänga ner en näve i grytor. Just broccoli och minimorötter är mina favoriter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar