tisdag 19 januari 2010

Köttfärsrisotto

Nu efter maten har Isak åkt till en kompis och Olivia åker skridskor med en kompis. Ikväll ska jag äntligen ta mig ut på en promenad. Det blir alldeles för sällan nu för tiden när det är så mycket annat som ska hinnas med. Annat var det när jag var mammaledig med Ida.

Köttfärsrisotto
1 gul lök
1 msk smör
1 msk curry
500 g köttfärs
2 dl avoriris (=risottoris)
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 liten burk majskorn
1 krm peppar
½ tsk salt
½ röd paprika i bitar

Hacka löken och fräs den i smöret i en traktörpanna eller gjutjärnsgryta.
Tillsätt curry och köttfärs och låt det brynas ett par minuter.
Rör ner riset och späd med vatten. Lägg i grönskasbuljongtärningen.
Låt koka under lock i 25 minuter.
Tillsätt paprika och majs utan spad när 5 minuter återstår av tiden.
Smaka av med salt och peppar.
Servera genast.

En enkel maträtt som gick fort att slänga ihop när jag kom hem från jobbet. När den kokade på spisen hann jag duka och skära grönsaker. I smak var den ok, men inte mer. Jag tycker det är lite tråkigt när man blandar ihop allting, det blir lite barnmatsvarning över det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar