måndag 31 augusti 2009

Citron- och chilikyckling

Ny arbetsvecka med nya middagar att fixa. Dagens middag förberedde vi i går genom att lägga kycklingen i marinad. Imorgon blir det tacos som vi också har förberett.

Citron- och chilikyckling
1 hel kyckling (ca 1,2 kg)
2 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
1 dl färskpressad citronjuice (2 citroner)
rivet skal av 1 citron
2 msk olivolja
inför grillning
1 tsk salt

1. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda den med olja, citronjuice och -skal och.
2. Lägg kycklingen med bröstsidan nedåt. Klipp loss ryggbenet, vänd sedan kycklingen och klipp ev bort vingspetsarna.
3. Lägg kycklingen i dubbla plastpåsar. Häll i marinaden och knyt ihop.
4. Massera in kycklingen med oljan. Låt marinera minst 1 timme, gärna över natten, i kylen.
5. Ta ut kycklingen ur påsen, vik ut den och salta.
6. Grilla utfläkt på svag värme ca 50 minuter under lock. Vänd kycklingen flera gånger under grillningen.
7. Skär ett snitt i kycklingen, kommer klar köttsaft ut är den färdig.
Det går även bra att tillaga kycklingen i en ugnssäker form ca 45 minuter i ugnen, 175°C.

Kyckling tycker oftast hela familjen om, så även den här gången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar