fredag 14 augusti 2009

Fryst sommartårta

Idag är Ida lite bättre, febern är nästan borta men hon är jättetrött. Solen skiner igen men jag tror vi håller oss inne ändå.

I somras gjorde jag en marängtårta med vaniljvisp och jordgubbar som man skulle frysa innan man åt. Den var riktigt god och enkel att göra så jag gjorde en extra som jag satte i frysen. Bra att ha om man får oväntat besök. Eller om man oväntat får något att fira, som jag fick idag. Jag har nämligen blivit erbjuden en tills vidare-anställning.

Fryst sommartårta
2 marängbottnar (färdiga)
fyllning
1,5 paket vaniljvisp
200 g hallon, frysta
100 g vit choklad
garnering färska bär

Klä en form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter, med bakplåtspapper i botten.
Placera en av de färdiga bottnarna i formen.
Vispa vaniljvispen fluffig och vänd ner de frysta hallonen.
Hacka den vita chokladen i små bitar och vänd ner dem.
Fördela halva mängden smet i formen på marängbottnen. Täck med den andra marängbottnen och fördela resterande vaniljvisp ovanpå.
Släta till toppen med en palett eller slickepott.
Täck över tårtan, sätt in den i frysen och låt den stå där i minst 4 timmar, så att den hinner bli helt fryst.
Ta ut tårtan ca 10 minuter innan den ska serveras, så att den hinner mjukna något.
Garnera med färska bär, gärna flera olika sorter.

Eftersom det var sommar och affären var full med billiga svenska jordgubbar använde jag det i tårtan istället. Jag delade jordgubbarna i mindre bitar, så att de inte var hårda isbitar när de skulle ätas. Tårtan togs fram 10 minuter innan den serverades, men man kunde ha väntat ett tag till för att den skulle hinna tina lite mer.

1 kommentar:

  1. Ååå vad det vattnas i munnen, den ser så otroligt god ut.
    Sen än en gång grattis till jobbet.

    SvaraRadera