Idag kommer jag inte med något recept utan ett bra tips.
Jag orkar inte laga någon avancerad mat idag, utan tänker bara steka färdigköpt palt. Hur slö får man bli?! Till det ska jag steka bacon, men eftersom det är bland det värsta jag vet har jag börjat göra det i ugnen. Du slipper allt stekos.
Lägg ut baconskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in plåten i ugnen i 225 grader i ca 10 min.
Flytta sedan över baconskivorna till en tallrik med hushållspapper för att rinna av.
Eller ännu smartare:
SvaraRaderaLägg baconet på ett galler i ugnen. Under gallet ställer man en plåt, som samlar upp allt fett.
Blir kanonbra resultat, och hyfsat fettsnålt!
De ramlar inte när när de krymper? Ska prova nästa gång.
SvaraRaderaNär jag tar ut baconet från ugnen lägger jag dem på ett hushållspapper som suger upp mycket fett för att få det mer fettsnålt.
Vill man äta fettsnålt kanske man ska välja ngt annat än bacon. Typ kalkonbacon, inte hälften så gott med bra mycket mindre fett.
RaderaBacon är gott men inte allt fett runt omkring, därför försöker även jag få bort så mkt överblivet fett som möjligt. Bara för att bacon är fett behöver man ju inte äta allt fett.
RaderaMer fettsnålt haha det är ju nästan bara fett alltihopa, det är det som är så bra.
SvaraRaderaSmart, bacon i ugn.!! Nu är mina helger räddade. Äter amerikanska pannkakor med lönnsirap och bacon varje söndag och eftersom vi är så många i familjen blir det en hel del bacon. Nu slipper jag ta fram fyra stekpannor varje gång.
SvaraRaderaVisst är det fiffigt! Det är så skönt att slippa allt stekos och slippa stå o passa vid stekpannan/stekpannorna.
RaderaGår ännu snabbare och blir ännu knaprigare i micron. Lägg bara baconet på BRA hushållspapper eller en handduk, kör i micron på fullt ös i 3-4 minuter (man får ha lite koll) ..blir perfekt knaprig bacon.
SvaraRaderasom inte smakar ett skit
RaderaVarför ta bort det goda fettet??
SvaraRadera