måndag 15 september 2008

Banankaka

Det går åt mycket bananer i vårt hus, framför allt Ida älskar bananer. Men ibland köper jag hem för många och de ligger och blir bruna. Bruna bananer är inte goda att äta, men väldigt goda att baka av, så idag gjorde jag en banankaka.


Banankaka
100 g smör - rumsvarmt
3 dl socker
Vispa ihop!

2 ägg
Vispa ner 1 ägg i taget till smörsockerblandningen!

Vispa ner
4 msk gräddfil

3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat
Blanda de torra ingredienserna i en skål, rör sedan ner dem i den kletiga blandningen

2 bananer - så bruna som möjligt
Mosa dem, rör ner i smeten

Häll smeten i smord och bröad form, grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader, cirka 45 minuter. Kan ta uppåt en timme.

3 kommentarer:

  1. Provat göra din banankaka. Gräddat i långform. 45 min mkt kladd i mitten. Fortsätter minst 15 min till. Hoppas den är klar då. Ser bra ut - inget fastnar på stickan. Hinner inte smaka idag men den är säkert god. /Astrid

    SvaraRadera
  2. Använt ditt recept men hade keso istället. Sedan blev det muffins istället med lite vit choklad i. Blev goda.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hade du keso istället för gräddfil? Spännande :)

      Radera