lördag 16 november 2019

Minipizzor med bresaola, ruccola, parmesan och balsamico

Åh så gott det här var, jag tror jag måste göra dem snart igen. Små pizzabitar toppade med massa av mina favoriter och passar perfekt till ett glas bubbel. Kan det bli bättre? Ruccola, bresaola, parmesan och balsamico är ju så himla gott var för sig och tillsammans blir det så klart en succé.


Minipizzor med bresaola, ruccola, parmesan och balsamico

pizzadeg (jag valde en färdig rulle)
riven ost (inte parmesan)
Tomatsås med pesto
1 dl finkrossade tomater
0,5 dl röd pesto
salt
svartpeppar
torkad basilika
Topping
bresaola
ruccola
riven parmesan
balsomicokräm

Börja med att blanda ihop tomater, pesto och kryddor.
Rulla ut degen på en plåt.
Bred på tomatsåsen och strö över riven ost.
Tillaga i ugnen enligt förpackningens instruktioner.
Ta ut och skär i fyrkantiga bitar i lagom storlek, så att toppingen ryms men ändå inte för stora.
Lägg på ruccola, bresaola och riven parmesan och ringla över balsamicokräm.


Jag förberedde på förmiddagen genom att grädda pizzan några minuter kortare än instruktionen och skar i bitar. Sedan värmde jag på pizzan några minuter inför servering och la på toppingen. Det blev jättebra och så himla enkelt att slutföra precis innan gästerna kommer.

Det blir säkert lika bra att använda tomatsåsen som följer med pizzabotten, men jag ville få in lite pesto så därför blandade jag ihop egen tomatsås. Det smakade dock för lite pesto 😀

Skar bort kanterna så att alla bitar blev lika fina.
Jag lämnade några pizzabitar som de var utan topping till barnen.

Så himla mycket jag har hunnit i dag, det blir ju så när man inte äter frukost framför Nyhetsmorgon i flera timmar. Redan före 12 var vi på väg hem från Storheden där vi hade varit på en massa olika affärer och fått tag i en massa smått o gott som vi behövde. Väl hemma blev det lite lunch innan jag började städa och möblera om lite i vardagsrummet. Var tvungen att flytta lite möbler om vi ska få plats med granen så småningom. Det gäller att förbereda i tid...

Nu vilar jag i soffan ett tag med en kopp te och hockey på tv. Ikväll blir det tacos och surr hos grannarna. Bra avslut på en bra dag.

fredag 15 november 2019

Bra start

Fredag är här och en hel oplanerad helg ligger framför mig 💖
Kan det bli bättre?

Ja det kan det för jag ska alldeles strax åka i väg till jobbet och vi börjar arbetsdagen med hotellfrukost 💕 Med en sån start måste det ju bli en bra dag.


Nu när vi inte har några större planer för helgen så tror jag att jag ska börja med julförberedelserna. Varför vänta och stressa hela december? Vi längtar ju nu och har även en massa ledig tid i helgen. Så nu struntar jag i alla regler som finns kring jul och börjar redan i helgen❤️🌲 Så medan alla andra stressar i december ska jag ligga i soffan och njuta av allt julpynt samtidigt som jag äter en julgodisbit eller två 😍

Vad har ni för planer i helgen?

torsdag 14 november 2019

Gratinerade tacoskålar med köttfärs

Har ni sett de fina små tacoskålarna som finns i butikerna nu? Perfekt att använda till förrätt, drinktilltugg eller på buffén. Till vårt dubbelfirande i fredags fyllde jag dem med tacoköttfärs, salsa och ost innan jag gratinerade och serverade dem till välkomst-bubblet.

De gjorde succé, framför allt hos barnen. Men även de vuxna älskade dem och vi kommer definitivt göra dem igen.

Finn 1 fel!
Jag glömde salsa och ost på en tacoskål 😀 Men den blev också uppäten.

Gratinerade tacoskålar med köttfärs

tacoskålar
tacokryddad köttfärs
tacosalsa
riven ost

Fyll skålarna med köttfärs, klicka på salsa och strö över riven ost.
Sätt skålarna i en ugnsform.
Gratinera i 225 grader i ca 10 min.
Servera.


Tänkte ge er ett litet tips! Jag ser ofta att folk först värmer/gratinerar t.ex. krustader på en ful plåt för att sedan flytta över de varma grejerna på ett fint fat. Ett onödigt varmt och jobbigt moment. Värm/gratinera istället direkt i en form som tål ugnsvärme och som sedan kan ställas fram på bordet. Då slipper du ett tidskrävande moment när gästerna väntar på att få börja äta. Detta gäller också dessa tacoskålar.

Här nedanför ser du hur påsen till dessa tacoskålar ser ut så hittar du den på affären nästa gång det är dags för fest.

onsdag 13 november 2019

Äntligen förändring

Då kör vi onsdag och se'n är det nedförsbacke mot helgen💖

Allt hade kunnat vara perfekt om det inte hade varit för att det regnar ute så all den fina vita snön försvinner och dessutom blir det svinhalt överallt. Blir lite nervös för Ida som går med kryckor, bara hon inte halkar och gör sig illa.

Det känns som mycket börjar ordna sig nu - Ida går bättre o bättre💖 bloggen har mer läsare än någonsin (fortsätt gärna sprid att jag finns😍) och det finns hopp om jobbet igen💕 Nu hoppas jag att vi återigen kommer få mål och visioner på jobbet efter ett år i ovisshet.

Det är inte kul att jobba när man egentligen inte vet vad vi har för målsättningar och syfte och när, enligt mitt tycke, felaktiga saker och egenskaper belönas. För att jag ska trivas måste jag få jobba mot större mål o visioner och inte bara flyta med och göra det vi måste för dagen. Jag älskar utveckling och förändring 🌟
Kommer ni ihåg den lyckade ostprovningen jag hade hemma hos mig för ganska precis ett år sedan? Först var det ostprovningen och sedan bjöd jag på middag, det var så lyckat. Vill ni ordna en fest  med det lilla extra är det verkligen något jag kan rekommendera.

Ikväll ska jag på ostprovning igen (utan middag) och jag längtar. Det är så härligt att höra någon som är så kunnig och pratar så passionerat om ostarna. Ostarna blir lite extra goda. Förra gången provade vi fem ostar, ikväll säger ryktet att det är åtta stycken. Får berätta mer imorgon...

måndag 11 november 2019

Rotsakspytt

Det här receptet har ni fått tidigare men då var det tillsammans i en hel meny med kött o sås och de recepten har en tendens att försvinna. Jag tycker om att ha ett recept per inlägg 😀 Ibland blir det så himla gott. Var för sig är ingen av dessa rotsaker så speciella men tillsammans blir det perfekt.

Det är en hel del pyssel med den här pytten men det är så värt det. Eftersom vi var så många som skulle äta så stekte jag alla rotsaker kvällen innan och sedan värmde jag på dem i ugnen, 200 grader i ca 10 minuter när vi skulle äta. Det var himla smidigt och perfekt för mig som älskar att förbereda saker.


Rotfruktspytt

3 stora morötter
1 palsternacka
1 kålrot
1 rotselleri
1 gul lök
3 potatisar

Skala morötter, palsternacka, kålrot, rotselleri. lök och potatis, skär i små tärningar. 
Stek var för sig i stekpanna tills de fått fin färg och är klara. Salta.
Blanda ihop alla sorter och värm på inför servering.


Jag var lite slö när jag skar potatisen och orkade inte göra så små bitar men det fick jag äta upp sedan. För ju större bitar man har desto längre tid tar det att råsteka dem. Det ska jag komma ihåg nästa gång!

Det är inte så noga med måtten, det jag skrev dit var mest bara för att veta ungefär hur mycket som behövs för 4-6 personer, lite beroende på vad som serveras till.

söndag 10 november 2019

5 godaste förrätterna med räkor

Nu har vi precis dukat bort frukosten och firat pappan i huset med några paket. Det är ju inte bara fars dag i dag utan även hans födelsedag så till middag kommer vi nog försöka äta lite extra gott och som oftast vid festmåltider börjar vi nog med en förrätt med räkor. Måste bara bestämma vilken. Ska jag komma på någon ny eller ska jag göra någon av alla goda förrätter som redan finns på bloggen?

5 godaste förrätterna med räkor


Räkor i två lager dipp

Det här är en superenkel förrätt som alltid blir uppskattad. Gör två olika dippsåser med helt olika smaksättning, häll i fina glas, toppa med räkor, citron och t.ex. gurka. Färdigt!


Toast Skagen med hetta

Toast Skagen är väl aldrig fel, här med lite styrka på skagenröra sedan toppad med den vackra machésalladen, gurka och körsbärstomater.


Stjärnor med Västerbottenskräm och räkor

Jag och Ida älskar stjärnor, sån vacker form. Därför tycker jag att det här är en av de finaste förrätterna, toppa stjärnor med en god kräm med Västerbottensost och garnera med räkor och rödlök.


Äggkräm med löjrom och räkor

Den här förrätten kom till av ett misstag. Jag kokade äggen alldeles för kort tid, men kom då på att de blir perfekta att göra en kräm av som passar till räkor och löjrom.


Västerbottensdillkräm med räkor

"Släng er i väggen CG:s" var kommentaren jag fick när jag bjöd på det här första gången. CG:s är en lyxrestaurang i Luleå, så gissa om jag blev glad för den kommentaren.

lördag 9 november 2019

Dubbelfirande

Igår firade vi dubbelt med en mysig och god middag med lite extra show. Leif fyller år på söndag då det även är farsdag, men eftersom det är roligare med en festmiddag då man är ledig dagen efter så valde vi fredag som festdag.

När Ida och Leif var i Jämtland nu senast blev de bjudna på whiskyflamberad älgfilé och självklart ville Leif också prova flambera. Lite läckert, eller hur?


Dubbelfirande


Fördrink med tilltugg

grissini, crostini och finn crisp snacks
julgranar och pop corn
kronärtskocksröra serranoskinka oliver
minipizzor med bresaola, ruccola, parmesan och balsamicokräm
gratinerade tacoskålar med köttfärs, salsa och ost



Varmrätt

konjaksflamberad oxfilé
rotsakspytt med potatis, morot, palsternacka, kålrot, rotselleri och gul lök
grönpepparsås
kantarellsås
blandade salladsblad med vitkål och vinägrett



Efterrätt

hallon
grädde


Som oftast började vi med bubbel och småplock. Det blev lite matigare än jag hade tänkt, med tanke på den goda varmrätten. Men jag blev så sugen på att prova både minipizzor med gott pålägg och de nya tacoskålarna jag hittade på affären. Så då blev det kanske lite för mycket och lite matigt.

Ny favorit - minipizzor med bresaola, ruccola, parmesan och balsamicokräm.
Även dessa blev riktigt bra - Gratinerade tacoskålar med köttfärs, salsa och ost

Till varmrätt blev det alltså konjaksflamberad oxfilé. Mer show än smak. För inte vet jag om flamberingen gav någon smak till köttet. Däremot gav det smak till grönpepparsåsen.

Till köttet serverade jag min nya favorit - Rotsakspytt. Det är en del jobb med det, men det blir så gott så det är värt den tid det tar. Dessutom går det att förbereda och sånt gillar ju jag.

Potatis, morot, palsternacka, kålrot, rotselleri och gul lök
Ett fat med en massa goda skivor oxfilé. Leif är verkligen expert på att steka kött - övning ger färdighet.