torsdag 16 februari 2017

Räkor i två lager dipp

Snart är det helg och lite ledigt och då brukar vi alltid försöka äta lite godare dessutom brukar vi äta förrätt åtminstone en av dagarna. Älskar att sitta länge med familjen runt middagsbordet och ännu bättre är det om vi alla har hjälpts åt i köket inför midda'n.

Det blir ofta räkor när det är dags för förrätt. Det är ju såå gott. Den här vackra och otroligt goda förrätten fixade jag på några minuter när jag inte kom på något annat att göra. Men det blev succé och något vi kommer göra igen.


Räkor i två lager dipp

till ca 10 personer
1 kg räkor med skal

Citron- och dilldipp

2 dl crème fraiche
1 msk majonnäs
0,5 st citron, finrivet skal och 1 tsk pressad saft
2 msk dill, hackad
1 krm citronpeppar
2 krm Salt

Thai-chilidipp

2 dl crème fraiche
1 msk majonnäs
0,5 dl thaichilisås
2 krm Salt

Blanda ihop ingredienserna till de två dipperna/krämerna var för sig.
Lägg ett lager dipp i ett snapsglas, lägg den andra dippen ovanpå.
Garnera med skalade räkor och t.ex. gurka o citron.

De två krämerna passade jättebra ihop trots att de är ganska olika varandra i smak. Eller det är kanske just därför det blev en sån bra kombination. Jag var lite snål med räkorna till en början, men efter att jag hade tagit korten fyllde jag på med mer räkor. Mums!

Det här är en förrätt som går att förbereda. Me like! Perfekt alltså om man ska bjuda många på middag eller om man planerar buffé så det är mycket mat som ska göras.


Efter att ha haft feber, inte mycket men ändå feber, varje dag i 4 veckor och varit förkyld lika länge hoppas jag nu att jag kommer bli frisk under helgen. Tog mig äntligen i väg till läkaren och hon skrev ut antibiotika till mig. Så nu håller vi tummarna att det är någon ond bakterie som härjar i min kropp och inte virus för i så fall hjälper ju inte penicillinet.

Förkylningen har inte kommit o gått under dessa veckor utan jag har varit sjuk och framför allt så otroligt trött varje dag. Är så less både på att vara sjuk och trött men även på att gnälla. Men det är svårt att låta bli 😀

Håll tummarna för mig nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar