Att jag steg upp klockan fyra igår morse påverkade mig nästan ingenting, jag var hyfsat pigg hela da'n på jobbet och jag höll mig vaken hela kvällen. Kanske var jag vaken lite väl länge för i morse DÅ var jag trött. Förstod knappt var det var som lät när klockan ringde och ögonen värkte så jag kunde inte öppna dem. Och självklart kommer då huvudvärken också. I hate it!
Det blir en kort dag på jobbet och se'n en tupplur i soffan innan middagen för ikväll måste man ju vara vaken och se den spännande OS-finalen i fotboll. Heja Sverige!
Trots att jag är trött och hela helgen är fullbokad så det finns ingen tid för vila och återhämtning så kan inget ta ifrån mig känslan av att det är f.r.e.d.a.g idag. Den känslan gör mig lite piggare!
fredag 19 augusti 2016
torsdag 18 augusti 2016
Bröllopsmiddag
Dagens bröllopsdag firades utan maken, som åkte på en weekend-resa till Jämtland i morse tillsammans med Ida. Men jag firade med mina två stora barn och det känns ju så klart också riktigt bra. För man kan ju inte strunta i att fira bara för att en av två är borta, ha ha. Dagen till ära slapp jag till och med att laga maten själv. Tack Olivia!
Jag bjöds på en god kycklingwok med broccoli, blomkål, paprika, zucchini, purjolök och kyckling så klart, kryddad med thaichilisås och soja. Så himla gott så jag kunde knappt sluta äta. Men när jag insåg att morgondagens lunchlåda höll på att försvinna redan till dagens middag la jag bort besticken.
Jag bjöds på en god kycklingwok med broccoli, blomkål, paprika, zucchini, purjolök och kyckling så klart, kryddad med thaichilisås och soja. Så himla gott så jag kunde knappt sluta äta. Men när jag insåg att morgondagens lunchlåda höll på att försvinna redan till dagens middag la jag bort besticken.
![]() |
God wok i fin skål |
![]() |
Kom å ät, maten är klar! |
![]() |
Mums! |
Nu ska vi sätta oss o fundera ut morgondagens mysmiddag. Det är ju fredag! Det lutar åt att det blir småplock à la lchf, med mycket räkor och gravad lax. Småplock är perfekt när man vill sitta länge o äta o prata och det vill jag i morgon. Perfekt uppladdning inför OS-finalen i fotboll som sänds senare under kvällen.
Vit sangria
Vi drömmer oss tillbaka till sommar, sol och värme då det svalkade så gott med en vit sangria.
Vit sangria
Lägg bitar av citron, lime o apelsin i ett glas eller i en bålskål.
Blanda i lika delar vitt vin och Sprite.
Servera med mycket is och drick genast.
Fräsch vitvinsdrink som har blivit populärare o populärare, framför allt på somrarna. Men självklart passar den lika bra under hösten och vintern.
Tidig morgon på viktig dag
God morgon!
Trots att klockan bara är sex på morgonen har jag redan varit vaken i två timmar. Leif o Ida ska vara i Jämtland under helgen så jag skjutsade dem till flyget i morse, därav den tidiga uppstigningen. Nu sitter jag bara o väntar på att kunna åka till jobbet. Konstig känsla att ha "hur mycket tid som helst" på morgonen.Jag hann i alla fall säga god morgon och hej då till min man i dag på vår bröllopsdag. Vi får spara firandet till en annan dag och när jag kollar igenom bloggen så verkar det ofta vara så att vi tvingas fira bröllopsdagen någon/några dagar i förväg eller efterskott.
![]() |
Bild lånad från internet |
Det viktiga är inte att fira just den dagen utan att det firas. Varje år är värt att firas! Och ni känner väl mig vid det här laget - allt som kan firas ska firas! Så jag o barnen firar kanske i kväll och se'n firar jag och Leif längre fram. Dubbel lycka!
onsdag 17 augusti 2016
Gravlaxbakelser
Första arbetsdagen efter sommarsemestern gick galant. Inga problem att stiga upp och arbetet flöt på smärtfritt. Skönt! Men nu börjar jag bli en aning trött för jag har inte sovit alla de timmar jag behöver och i morgon ska jag stiga upp halv fem och agera flygtaxi. Snark.
Nu är det dags för er att få receptet på de goda gravlaxbakelserna som mamma bjöd på när hon fyllde år. Ni kommer kanske ihåg att jag skrev att de fanns både i en vanlig variant och i en lchf-variant.
Dessa tyckte både jag och Olivia om så nu har vi planerat in dem till fredagsmyset. De var så himla fräscha och goda. Och självklart gör vi den brödfria lchf-varianten där man klickar ostkrämen i en form och se'n garnerar som vanligt med lax, rosépeppar och örter och/eller citronskal.
Nu är det dags för er att få receptet på de goda gravlaxbakelserna som mamma bjöd på när hon fyllde år. Ni kommer kanske ihåg att jag skrev att de fanns både i en vanlig variant och i en lchf-variant.
Gravlaxbakelser
200 g cream cheese
3 msk pepparrotsvisp
3 msk vispgrädde
10 skivor rågbröd, kavring eller liknande
200 g gravad lax i skivor
2 tsk rosépeppar
färska örter eller citronskal
Vispa ihop cream cheese, pepparrotsvisp och grädde med elvisp i en bunke.
Stansa ut brödrundlar ca 8 cm i diameter eller gör kantfria trekanter.
Bred ostkrämen på brödet.
Toppa med laxskivor.
Garnera med rosépeppar och örter/citronskal.
Dessa tyckte både jag och Olivia om så nu har vi planerat in dem till fredagsmyset. De var så himla fräscha och goda. Och självklart gör vi den brödfria lchf-varianten där man klickar ostkrämen i en form och se'n garnerar som vanligt med lax, rosépeppar och örter och/eller citronskal.
Back to work
Semestern är slut och det är dags att ta sig i väg till jobbet!
Jag har en rolig höst framför mig men som förmodligen innebär jättemycket jobb och det rivstartar med en Stockholmsresa redan på söndag. Och ovanligt nog ska jag dit två gånger till i höst. Kul!
tisdag 16 augusti 2016
God chokladmousse i fina glas
Fina glas kan man aldrig få för många av och det gäller även efterrättsglas. Därför blev jag så glad när jag fick dessa söta glas/skålar av mina föräldrar, senast när vi bjöd dem på laxmiddag.
Perfekt storlek för pannacotta, chokladmousse eller en trifle. Jag tycker om att servera efterrätter i portionsformar, tycker det är mycket vackrare än att servera i en stor form. Fast ofta, väldigt ofta, använder jag en stor form istället för små portionsformar för det är ju så mycket enklare vid tillagning och förvaring.
När jag premiäranvände glasen gjorde jag min för stunden favorit-chokladmousse, den med grädde, yoghurt och mörk choklad.
När jag premiäranvände glasen gjorde jag min för stunden favorit-chokladmousse, den med grädde, yoghurt och mörk choklad.
Chokladmousse med yoghurt
100-150 g mörk choklad
2,5 dl grädde
2,5 dl yoghurt
Finhacka chokladen.
Vispa grädden.
Vispa ner yoghurten med elvispen på låg hastighet.
Rör ner chokladen.
Fördela smeten i portionsglas.
Ställ i kylskåp i minst 30 minuter.
Garnera ev. med bär och/eller mer choklad innan servering.
Fast den är god bara som den är också.
Den här moussen har jag tipsat om tidigare för den är så himla god och superenkel att göra. Jag använder 85%-choklad för jag älskar riktigt mörk choklad och i den här kombinationen känns den inte så bitter och mörk som man kan tro.
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)