Igår gjorde jag en krispig äppelpaj som jag nog kommer tjuväta av idag också nu när jag är hemma med lill-sjuklingen.
Krispig äppelpaj
4-5 äpplen
0,5 dl råsocker
1,5 tsk kanel
1 tsk kardemumma
smuldeg:
150 g smör
1,5 dl mjöl
1,5 dl havregryn
1,5 dl rice crispies
1,5 dl socker
0,5 dl kokos
Smält smöret.
Blanda ihop alla torra ingredienserna, häll i det smälta smöret. Rör ihop till en smet.
Skala och skiva äpplena. Lägg i en smord ugnsform.
Blanda ihop råsocker, kanel och kardemumma. Häll över äpplena och blanda om.
Strö smuldegen över äppelskivorna.
Grädda i 225 grader i ca 20 minuter.
Till paj serverar vi alltid mjölkfri vaniljsås så att Isak kan äta,
om vi även har vispgrädde hemma tycker jag att det blir gott
att blanda vispad grädde med den mjölkfria vaniljsåsen.
Den smakade mycket kanel och kardemumma och det tycker jag om så det här blev en riktigt god paj.