Till den perfekt stekta fisken gjorde jag en fräsch och god sås med smak av citron och vitt vin.
Vin- o citronsås
1,5 dl crème fraiche
2 dl grädde
1 fiskbuljongtärning
1 dl vitt vin
0,5 citron, skal o saft
citronpeppar
(salt)
Koka ihop crème fraiche, grädde och buljongtärning.
Tillsätt rivet skal och saft från citron tillsammans med vinet.
Koka ihop några minuter.
Smaka av med citronpeppar och ev. mer salt (tänk på att buljong ofta är väldigt salt).
Den här såsen blir verkligen så fräsch o god och perfekt att använda upp överblivet vin. Den här gången använde jag en skvätt bubbel som hade blivit kvar från kvällen före. Älskar att ta tillvara på allt möjligt. Jag vill inte behöva kasta, vare sig mat eller dryck.
Till den goda såsen åt vi perfekt stekt röding. |
Gult är inte fult! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar