tisdag 12 mars 2019

Fyllt lantbröd

Sista dagen i Åre gjorde jag en typisk fredagsmiddag (enligt mig) trots att det bara var torsdag, men det var ju sista da'n på vår Åre-vecka. Så man kan låtsas att det var fredag. Vad är typisk fredagsmat för dig? För mig är det lättlagat o gott och egentligen behöver det inte vara jätte-mättande för ofta kanske man fortsätter äta nå gott i soffan framför tv:n.


Fyllt lantbröd

1 lantbröd eller liknande
1,5 paket bacon
0,5 liten purjolök
1 röd paprika
1 liten zucchini
3 dl crème fraiche med chilismak
1 mozzarellaboll

Stek bacon och dela i småbitar.
Skölj och finstrimla purjolöken, stek den mjuk.
Skölj och skär paprika och zucchini i småbitar och stek den litegrann.
Blanda ner crème fraiche och koka upp.
Skär av ett lock från lantbrödet. Gröp ur så att du har kvar ett skal. (Som man gör med semlor)
Fyll hålet med baconröra.
Skär mozzarellan i skivor och lägg överst.
Lägg på locket.
Blöt ett eller två bakplåtspapper ordentligt och lägg runt lantbrödet.
Tillaga i 200 grader i 20 min.
Skiva upp och servera med sallad.


Man kan låta lantbrödet vila ett tag innan man skär upp det, så sätter den sig lite och man får finare skivor. Men oftast är vi så hungriga så vi har inte tid att vänta 😀

Fyll brödet med röran och toppa med mozzarella.
På med locket
Linda in brödet i blött bakplåtspapper.
Färdig att skära upp och äta
Supergott tillsammans med sallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar