lördag 24 november 2018

Ugnsstekt broccoli

Det känns som jag har hunnit riktigt mycket i dag, men det är kanske inte så konstigt eftersom vi steg upp strax efter halv sju - trots att det är lördag. Vi har tillbringat några timmar i baskethallen och fick se Ida och hennes lag spela tre jämna och bra matcher. Så kul att se! Men i morgon blir det sovmorgon, vinterstudion och super-chill förmiddag.

Jag älskar broccoli och blomkål i alla dess former. Enklaste sättet att göra ett supergott tillbehör är att tillaga broccoli i ugnen. Har ni inte provat så är det verkligen dags nu!


Ugnsstekt broccoli

färsk broccoli
olivolja
salt 
svartpeppar

Dela broccolin i mindre buketter, skiva stammen.
Lägg allt i en ugnsform.
Ringla över olivolja, salta o peppra.
Tillaga i 200 grader i ca 10 minuter.

Godast är broccolin om den har kvar lite tuggmotstånd så ha den inte för länge i ugnen. Det blir så gott så man behöver knappt äta något annat till. Riktigt godis!

Man kan även ugnssteka fryst broccoli som man först tinar och tar bort så mycket vätska som möjligt från. Det blir också gott men inte alls lika gott som med färsk.

Ugnsstekt färsk broccoli, stekta färska champinjoner och flankstek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar