torsdag 18 januari 2018

Saffranskladdkaka lchf

Fredag i morgon och sen helg! Hur underbart lĂ„ter inte det 😀
Helg innebÀr ofta att vi Àter lite godare och gÀrna nÄn efterrÀtt eller fika. De traditionerna vill jag inte skippa trots att jag kör en lÄgkolhydratkost nu. Förra helgen gjorde jag en jÀttesmarrig saffranskladdkaka utan socker och vetemjöl, som jag serverade med hallon och grÀdde. Ni har vÀl inte missat den goda kombon saffran och hallon?


Saffranskladdkaka lchf

125 g smör
1 pkt saffran
2 msk Icas sötströ
1 dl vispgrÀdde
4 Àgg
0,5 dl kokosmjöl
1 dl mandelmjöl

SmÀlt smöret i en kastrull dÀr du Àven rymmer resten av ingredienserna.
TillsÀtt saffran, sötströ och vispgrÀdde.
LÄt svalna nÄgot innan du tillsÀtter Àggen (sÄ att de inte börjar tillagas).
Vispa sedan kraftigt. 
Vispa ner kokos- och mandelmjöl.
Smöra en springform pĂ„ ca 22 cm. 
GrÀdda i 175 grader i ca 10-15 minuter.
Den blir perfekt om den Àr fast halvvÀgs in mot mitten och resten Àr dallrig. Den stelnar sedan i kylskÄp.
Servera med vispgrÀdde och hallon.

Jag var sÄ fikasugen nÀr den vÀl var fÀrdiggrÀddad och kunde inte vÀnta, dÄ var den riktigt rinnig i mitten (men god) men efter en stund i kylskÄpet fick den en perfekt kladdig konsistens.

AlltsÄ det hÀr var sÄ gott sÄ jag tror jag mÄste göra en till i helgen....eller inte. Men saffran och hallon blir sÄ himla gott tillsammans sÄ glöm inte att servera den med hallon. Jag brukar servera hallonsÄs till saffransglass ocksÄ. Tips!

Mumsigt!
Rund, gul och vacker

Nu ska jag Äka in till stan för fika med nÄgra kompisar. Det Àr faktiskt det svÄraste med lchf - att Àta o fika ute pÄ stan. Som nu, jag Àr inte jÀttehungrig utan vill bara ha nÄ litet och inte nÄ sött. En macka hade varit perfekt, men nu Àter jag ju inte bröd..... Sallad Àr för mycket. Undra om man kan bestÀlla en halv salladstallrik? Vi fÄr vÀl se vad det blir...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar