Den här potatissalladen åt vi tillsammans med ugnsbakade tomathalvor, supergod bearnaisesås (som var färdiglagad av Hemmagastronomi) och grillad hängmörad biff.
Rostad färskpotatissallad
färskpotatis
sockerärtor
vårlök
babyspenat
västerbottensost
olja
salt o peppar
Tvätta och dela ev. potatisen, vänd runt i olja, salt o pappar.
Rosta i 200 grader i ca 20 minuter tills potatisen är mjuk.
Förkoka sockerärtorna i kokande lättsaltat vatten tills de är al denne ca 2min.
Häll av vattnet.
Finstrimla den gröna blasten på vårlöken och skiva den nedre delen tunt.
Vänd rostad potatis, babyspenat, vårlök och sockerärtor i en bunke med grovt riven västerbottensost.
Det är så gott att rosta potatisen i ugn istället för att koka den och potatissalladen blir på så sätt ytterligare lite godare. Supergott med mycket grönsaker till potatisen, ovanligt att det inte var någon vinägrett men det saknade jag verkligen inte tack vare den goda potatisen och den välkryddade osten.
Vilken lättlagad gourmetmiddag vi åt i fredags. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar