Salted caramelmousse
5 dl grädde
1 burk karamelliserad mjölk/dulce de leche
0,5 dl kesella
1-2 tsk flingsalt
Garnering
mörk choklad
blåbär
Vispa grädden rätt så fast.
Rör försiktigt ner den karamelliserade mjölken, bara tills allt är helt blandat.
Vänd ner kesella och smulat flingsalt.
Häll upp i portionsglas och låt stå i kylen 3-4 timmar.
Garnera med hyvlad/riven choklad och/eller blåbär.
Det här blev kvällens snackis på höstfesten. Den söt-salta krämiga moussen var riktigt god och jag tror att ingen på festen blev besviken. Jag tycker om att garnera de flesta efterrätter med både bär och choklad och det här var inget undantag.
Visst kommer ni ihåg skillnaden mellan kondenserad och karamelliserad mjölk? Annars kan ni läsa om det här.
Nu ska jag tända ljus, krypa upp i soffan med en kopp te och se två av mina favorit-mys-program - Fest hos Bindefeld och Hela Sverige bakar. Bra avslutning på denna torsdag!
Och imorgon är det fredag!
Vad har ni för helgplaner? Jag hoppas på riktigt höstrusk ute för jag vill vara inne och storstäda och organisera om tvättstugan. Fast prognosen visar ganska fint väder, i alla fall på lördag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar