tisdag 21 januari 2014

Ruby Zin - gott vin i snygg box

Oj vad jag har druckit vin de senaste dagarna. Jag som knappt drack en droppe på hela hösten. I helgen har jag druckit Ruby Zin, vinet med mindre tanniner och histamin och där Laila Bagge Wahlgren har designat den snygga boxen. Det har ni inte missat, va? Och i går var jag på vinprovning där vi provade 5 olika sorters vin (och vi fick dricka upp och behövde inte spotta ut).
Så här beskrivs Ruby Zin: ett karaktärsfullt rött vin på Ruby Cabernet och Zinfandel från Kalifornien med fruktig generös doft och med inslag av mörka bär, plommon, körsbär och vanilj. Smaken är varm och fruktig med mjuka tanniner och inslag av mörka bär, plommon och fat. Ruby Zin är ett fylligt vin samtidigt som det innehåller lägre halter av histamin och garvämnen. 


Vinet passar väldigt bra till lättare rätter som kyckling, grillad fisk och sallader. Efter gårdagens vinprovning är jag ganska säker på att Systembolaget skulle  klassa det som mjukt och bärigt. (Eftersom det ingår i systembolagets beställningssortiment har de inte bedömt det än). Jag älskar att ta ett glas vin samtidigt som jag lagar mat och det här var ett perfekt vin till det, ett riktigt "mingel-vin".

Jag som brinner för att även allergiker ska få äta och dricka gott älskar att någon medvetet har gjort ett vin med mindre tanniner och histamin. Nu kan (hoppas jag) även de som lätt får huvudvärk, röda fläckar på halsen eller blir täppt i näsan av rödvin, dricka ett gott vin. Tack o lov tillhör jag inte dem som är allergisk mot rödvin, så jag kan inte säga om det här vinet går bättre än något annat. Men hör gärna av er när ni har provat så att jag vet om det hjälper.

Snygg box som gärna får stå framme på bänken
Ida tycker det är så kul att servera ur boxen så hon går hela dagarna och frågar om jag inte ska dricka lite vin. Jag försöker förklara att det inte är så bra att dricka vin varje dag eller hela dagarna heller för den delen, så hon får lugna sig lite. Hon håller inte riktigt med :)

2 kommentarer:

  1. Haha, alla behöver en Ida! Finfina lilltjejjen som börjar bli stor :). Kramar från mig ♡

    SvaraRadera
    Svar
    1. Även i dag till middag sa hon med sin gulligaste röst "Men snälla mamma du kan väl dricka liiiite vin i alla fall" :) Du kanske måste komma hit och provsmaka, bartendern är redo...

      Radera